Pasieki Rodziny Sadowskich Miód Manuka MGO 500+ 250 g

Kup produkt

Opis produktu

Miód manuka z Nowej Zelandii to zdaje się najsłynniejszy miód świata! Przypisuje się mu mega prozdrowotne właściwości, a wiele z nich potwierdzonych jest naukowo! Kwiaty krzewu manuka to drobne, upojnie pachnące różowo-białe kwiatki. Krzewy te porastają dziewicze tereny Nowej Zelandii. Już Maorysi wieki temu odkryli jego wyjątkowe działanie, nazywając krzew manuka toanga, czyli skarb. Dzielne nowozelandzkie pszczoły w promieniach słońca pozyskują z pachnących kwiatów drogocenny miód. Miód Manuka z Pasieki Sadowskich pochodzi prosto z Nowej Zelandii. To miód jednokwiatowy, co oznacza w praktyce tyle, że jest to miód właściwie wyłącznie z kwiatów krzewu manuka. Aby uzyskać miód z tych pięknie, ale krótko kwitnących kwiatów, nowozelandzcy pszczelarze mają nie lada zadanie! Przewożą ule jak najbliżej aktualnie kwitnących krzewów i zmieniają ich miejsce, jak tylko kwiaty przekwitną. Tak powstaje najlepszy Miód Manuka!
Dlaczego Miód Manuka uważany jest za tak wyjątkowy? Ma największą zawartość MGO - czyli metyloglioksal. To związek, który w śladowych ilościach występuje w każdym miodzie, ale to w miodzie manuka jest go wyjątkowo dużo. Im wyższe stężenie MGO, tym silniejsze działanie dobroczynnego składnika w miodzie.
jest źródłem polifenoli i flawonoidów, którym zawdzięcza ciemną barwę (im wyższa zawartość MGO, tym miód jest ciemniejszy.)
wykazuje silne zdolności antybakteryjne i antyutleniające
powszechnie stosowany przy dolegliwościach żołądkowych
jest źródłem wapnia, żelaza, cynku i potasu
Miód manuka jest słodki jak miód, z głębokim, mocno drzewnym posmakiem. Im większa zawartość MGO, tym miód będzie ciemniejszy, a smak bardziej wyrazisty, lekko ziemisty. Natura doskonale wyważyła w nim słodkie i wytrawne nuty, tworząc prozdrowotny, a przy tym po prostu pyszny miód. Miód Manuka 250+ MGO ma bursztynową barwę, jest pyszny i aksamitny.
MGO 250+ - znaczące stężenie MGO. Najczęściej polecane dla utrzymania dobrego stanu zdrowia, wzmocnienia układu odpornościowego i we wsparciu organizmu w lekkich dolegliwościach żołądkowych. Jeśli chcemy zdecydować się na wzmocnienie organizmu profilaktycznie, warto wybrać MGO 250+.
MGO 500+ - wysokie stężenie MGO. Bywa zalecane w trudniejszych i przewlekłych chorobach przewodu pokarmowego (wrzodów żołądka, zaburzeniach trawienia, zespole jelita drażliwego). Wspomaga gojenie trudno gojących się ran - zarówno spożywany, jak i smarowany punktowo na rany.
Miód Manuka warto włączyć do diety w sposób, który nie zniweluje działania jego dobroczynnych składników. Najlepiej rozpuścić łyżeczkę lub dwie w szklance letniej wody i wypić na czczo. Bezpośrednio przed wypiciem można dodać sok wyciśnięty z uprzednio sparzonego cytrusa (cytryny, pomarańczy lub mandarynki). Zamieszać i wypić do dna. Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Skład: 100% jednokwiatowego miodu z krzewu manuka o MGO 250+
Środki ostrożności: Nie stosować u osób uczulonych na miód pszczeli. Nie podawać dzieciom przed ukończeniem 1 r. ż.

Oceń produkt

Recenzje

Brak ocen dla tego produktu. Bądź pierwszy!